سماق عمده یکی از مهم ترین ادویه ها و چاشنی هایی است که طعمی متمایز به دستورهای غذایی مختلف می بخشد.در مقاله زیر با مهم ترین فواید سماق آشنا شوید.
بسیاری از فواید آن را فراتر از یک طعم دهنده می کند
حتما تا به امروز در بسیاری از غذاهای خوشمزه سماق را چشیده اید، پس فواید سماق چیست؟
در کشورهای مختلف دنیا چگونه استفاده می شود؟ بیایید در این مقاله با سماق بیشتر آشنا شویم.
سماق علاوه بر این که ادویه ای است که طعمی ترش و متمایز به غذا می دهد، سماق فواید زیادی برای سلامتی دارد که معروف ترین آنها به شرح زیر است:
سماق یک آنتی اکسیدان است و با التهاب مبارزه می کند بنابراین موجب:
- مبارزه با رادیکال های آزاد
- DNA سلول ها، به ویژه سلول های کبد و روده بزرگ، حفظ می شود.
- سماق منبع غنی ویتامین C است که یکی از قوی ترین آنتی اکسیدان هاست.
- سماق به حفظ سلول ها و افزایش تولید کلاژن در بدن کمک می کند.
- سماق دارای خواص ضد التهابی است، زیرا در برابر آرتروز و درماتیت موثر است و این ممکن است به دلیل تانن موجود در برگهای آن، علاوه بر آنتی اکسیدانها، فلاونوئیدها و اسیدهایی مانند اسید گالیک باشد.
برخی از مطالعات نشان داده اند که سماق را می توان ضد باکتری و ضد میکروبی به ویژه باکتری سالمونلا در نظر گرفت.
- ارتقاء سلامت قلب و عروق
سماق یک منبع عالی از اسیدهای چرب امگا 3 است که:
آنها برای چندین فرآیند حیاتی در بدن ضروری هستند.
به سلامت قلب و عروق کمک می کند.
احتمال حملات قلبی و سکته را کاهش می دهد.
به افزایش سطح کلسترول خوب (HDL) و کاهش سطح کلسترول بد (LDL) در بدن کمک می کند.
ضربان قلب منظم را حفظ می کند.
خاصیت ضد انعقاد دارد و چسبندگی آن را کاهش می دهد.
سماق حاوی آنتی اکسیدان های قوی علاوه بر امگا 3، به محافظت از دیواره رگ های خونی در برابر آسیب کمک می کند.