دانشمندان تأیید می کنند که عسل شیگوار فقط یک ماده طبیعی شیرین نیست، بلکه فواید بسیاری برای سلامتی دارد، از کاهش کلسترول گرفته تا کمک به بهبود زخم.
بسیاری از مطالعات علمی در مورد فواید عسل تحقیق کرده و اثربخشی آن را بر سلامت عمومی به اثبات رسانده است.
در ادامه به چهار فایده علمی عسل و نحوه انتخاب بهترین نوع آن اشاره می کنیم.
- عسل دارای خواص آنتی اکسیدانی است
آنتی اکسیدان ها با رادیکال های آزاد در بدن مبارزه می کنند و رادیکال های آزاد مواد شیمیایی هستند که از طریق فرآیندهای بدن مانند متابولیسم غذا یا از منابع خارجی مانند آلودگی تولید می شوند.
در مقادیر زیاد، رادیکال های آزاد می توانند به مواد ژنتیکی و سلول ها آسیب برسانند که ممکن است خطر ابتلا به سرطان و بیماری های قلبی عروقی را افزایش دهد.
عسل حاوی انواع آنتی اکسیدان ها از جمله: گلوکز اکسیداز، اسید اسکوربیک، نوعی ویتامین C، اسیدهای فنولیک و فلاونوئیدها است.
- عسل کلسترول را کاهش می دهد
یکی دیگر از مزایای عسل این است که ممکن است سطح کلسترول، به ویژه سطوح لیپوپروتئین با چگالی کم (LDL) را کاهش دهد، که نوع «بد» کلسترول است.
افزایش سطح لیپوپروتئین با چگالی کم (LDL) می تواند خطر ابتلا به موارد زیر را در افراد افزایش دهد:
- آنژین صدری (درد قفسه سینه)
- بیماری قلبی من
- حمله قلبی
- آپوپلکسی
Divya L. Selvakumar، دکترای متخصص تغذیه ساکن مریلند، میگوید: مطالعات نشان دادهاند که عسل به دلیل خواص ضدالتهابی خود، سرفه را تسکین میدهد.
مطالعه ای در سال 2012 تأثیر عسل را بر کودکان بین یک تا پنج سال مبتلا به سرفه شبانه بررسی کرد. شرکت کنندگان قبل از خواب از 10 میلی گرم عسل اکالیپتوس، عسل مرکبات یا دارونما استفاده کردند. نتایج حاکی از بهبود قابل توجهی در سرفه در میان کودکانی بود که عسل میخوردند.
با این حال، عسل نباید به کودکان زیر یک سال داده شود، زیرا ممکن است منجر به بوتولیسم، یک بیماری بالقوه کشنده شود.