بازده اسانس از سه اکوتیپ تونس پتو در محدوده 0.86٪ – 1.20٪ (وزنی / وزنی) بود. کارون (76.8-80.5٪) و لیمونن (13.1-20.3٪) اجزای اصلی 41 ترکیب فرار بودند.
c-ترپینن (17.86%)، کوکی-نالدئید (22.1%)، c-Terpinene-7-al (15.41%)، andp-cymene (7.99%) اجزای اصلی روغن زیره ایران بودند.
بنابراین با توجه به تأثیر عوامل متعدد بر ترکیب شیمیایی اسانس و مقدار هر یک از ترکیبات، توجه به ترکیب شیمیایی روغن زیره اجتناب ناپذیر است.
در صنایع، بنابراین آنتی اکسیدان ترکیب ارزشمند است پودر زیره سبز تابش شده با C به طور قابل توجهی رادیکال های DPPH را بالاتر از ترولاکس کاهش می دهد (20.7٪ در مقابل 12.6٪).
اثرات بازدارندگی اسانس زیره پرتودهی شده با c بر فرآیند پراکسیداسیون اسید لینولئیک تحت تأثیر تابش قرار نگرفت.
اثرات محافظتی روغن زیره خوراکی (10 میلی گرم بر کیلوگرم) سمیت سویشرت مردانه کلیوی ناشی از انجنتامایسین در مدل حیوانی مورد تایید قرار گرفته است.
اسانس زیره باعث کاهش افزایش مالون دی آلدئید پلاسما (MDA) در موش های صحرایی در معرض جنتامایسین شد. همچنین سوپراکسید دیسموتاز (SOD)، کاتالاز (CAT) و گلوتاتیون پراکسیداز (GSH-Px) را در موشها افزایش داد.
اثرات تقویت کننده روغن زیره خوراکی (5، 10، 20 میلی گرم بر کیلوگرم) بر سطح سرمی GSH-Px، CAT و آلکالین فسفاتاز پلاسما (ALP)، بیلی روبین تام، آلبومین و پروتئین کل از روغن زیره تحت تأثیر قرار نگرفت.
اسانسها باعث کاهش نفوذ و جذب PMN، ادم بینابینی، پالتو زنانه احتقان، نکروز و شاخص شدت آسیب کبدی در مدل سپسیس موشها میشوند که با ایندومتاسین مقایسه میشود.
- منابع:
- تبلیغات: